Groen

Botswana

Botswana op zijn mooist!

Groen Botswana

Routebeschrijving Interesse?

 

11 Dagen, prijs op aanvraag


Botswana op zijn mooist (wel regenjassen mee). Uw reis begint met een lodge overnachting en een wandeling met de San (bushmen). De volgende dag gaat u voor 3 nachten de Kalahari in. Vanuit uw kamp verkent u de valleien en pans waar kuddes springbokken en gemsbokken afkomen op het frisse groen, met roofdieren in hun gevolg. Uw volgende kamp is voor 2 nachten in Makgadikgadi waar u op zoek gaat naar de enorme kuddes zebra’s die in deze tijd de uitgestrekte grasvlakten bezoeken en hun jongen krijgen. Ter onderbreking slaapt u vervolgens weer een nacht in een lodge van waaruit u een bezoek brengt aan een kolonie stokstaartjes. De laatste 3 nachten brengt u door in het Khwai gebied, met een rivier vol nijlpaarden en grote kans om wilde honden en hyena’s te zien. Groen Botswana is een volledig verzorgde safari, u hoeft alleen voor uw persoonlijke bagage te zorgen.

 

Aanvullende informatie


 

Reisbeschrijving

Dag 1 Meno a Kwena Lodge


Na uw landing op vliegveld Maun staat uw gids al klaar. In een open safari auto wordt u naar de comfortabele lodge gebracht met uitzicht op de Boteti rivier.

Dag 2 Central Kalahari Game Reserve


Uw dag begint met een wandeling met de bushmen. Zij laten u zien hoe hun voorouders overleefden in het barre woestijnklimaat. Daarna reist u naar Central Kalahari Game Reserve waar uw tent al klaar staat.

 

Dag 3 Central Kalahari Game Reserve


‘s Morgens en ’s middags een game drive. Smalle paadjes door de bush wisselen af met open vlaktes waar gemsbokken en springbokken grazen van het verse, voedingrijke gras.

Dag 4 Central Kalahari Game Reserve


Opnieuw ‘s morgens en ’s middags een game drive. In de Kalahari komen ook veel roofdieren voor, waaronder cheeta’s.

Dag 5 Makgadikgadi National Park


Nog een game drive op weg naar de gate. Wellicht ziet u het diefachtige snuitje van de bat-eared fox. Daarna verlaat u het park en gaat u naar de uitgestrekte grasvlaktes van Makgadikgadi.

Dag 6 Makgadikgadi National Park


Vandaag gaat u op zoek naar de enorme kuddes zebra’s die zich in de regentijd op de voedzame grasvlaktes verzamelen voor de geboorte van hun jongen.

Dag 7 Camp Kalahari


Vannacht slaapt u ter onderbreking van het kamperen in een lodge. Deze ligt in een privé concessiegebied, dat grenst aan het park. In de loop van de middag gaat u op zoek naar een kolonie stokstaartjes.

Dag 8 Moremi Game Reserve


Vandaag een wat langere rit met onderweg een lunch in Maun. U kampeert in een wildrijk gebied. Er is dan ook alle kans dat er een olifant langs uw tent wandelt en ’s nachts hoort u waarschijnlijk het tevreden geknor van nijlpaarden.

Dag 9 Moremi Game Reserve


‘s Morgens en ’s middags een game drive. In dit waterrijke gebied komen de waterbokken voor met hun kenmerkende witte ring en de lechwes met hun brede hoeven.

Dag 10 Moremi Game Reserve


Na de ochtend game drive, wordt de auto verruild voor een mokoro. Hierin wordt u voortgeboomd over het heldere water, begeleid door de roep van de visarend.

Dag 11 Maun


Nog een laatste game drive. Mogelijk spot u één van de leeuwenbroers. Daarna terug naar Maun, waar u op tijd arriveert voor uw internationale vlucht.

Prijzen inclusief


Maaltijden en drankjes (frisdrank en licht alcoholische dranken), entree parken, game drives, mokorotocht, lodge overnachtingen, kampeerovernachtingen, kampstaf, kaart van Botswana, back-up service en Okavango Air Rescue.

 

Prijzen exclusief


Aanvullende medische verzekering, reisverzekering en internationale vluchten.