Namibië-Botswana

Noord (kamperen)

Woestijn, water en wild

Namibië-Botswana Noord (kamperen)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

BotswanaNamibia_Sossus

 

24 dagen, prijsindicatie 2023: €3100 pp laag seizoen / €3900 pp hoog seizoen op basis van 2 personen


Deze fascinerende reis begint met de rode duinen in Sossuvlei. U peddelt tussen de zeehonden bij Pelican Point en gaat in de woestijn op zoek naar de “little five”. In Etosha geniet u van het wild dat bij de verschillende waterbronnen komt drinken. Daarna via de Caprivi Strip naar de ongerepte wildernis van Botswana waar u tussen het wild kampeert en in een mokoro de Okavango Delta verkent.

U rijdt in een Toyota Hilux double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. De daktent maakt het kamperen makkelijk. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux double cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Rehoboth


ReisDe reis start in Windhoek waar u de 4×4 in ontvangst neemt. Na een uitgebreide overdracht van de auto en uitrusting, rijdt u naar een rustig gelegen camping met eigen toilet en douche aan het Oanob meer.

Dag 2 Sesriem


ReisEen mooie tocht over de onverharde binnenwegen naar Sesriem. Bij de ondergaande zon een bezoek aan Sesriem Canyon. Vanaf de rand van de camping uitzicht over de rode duinen.

Dag 3 Sesriem


ReisHeel vroeg op voor een indrukwekkende tocht door het duinlandschap. Als het gaandeweg licht wordt, geven de lage zonnestralen prachtige schaduwen. Na het beklimmen van Dune 45 en een bezoek aan Dead Valley, naar een camping met zwembad net buiten het park.

Dag 4 Walvisbaai


ReisEen mooie tocht naar Walvisbaai. In de baai zijn vaak grote groepen flamingo’s te zien. Vannacht geen tent, maar een hotelkamer met mooi uitzicht over zee (ontbijt inbegrepen).

Dag 5 Swakopmund


ReisU wordt per safari auto naar Pelican Point gebracht, waar u een kanotocht maakt tussen spelende en voedsel zoekende zeehonden. Met wat geluk zijn er ook dolfijnen in de buurt. Daarna naar Swakopmund. De camping ligt vlakbij het strand.

Dag 6 Spitzkoppe


ReisDe dag begint met een desert tour. Het is fascinerend om te zien hoe de ervaren gidsen allerlei diertjes weten te vinden in dit schijnbaar verlaten landschap. ’s Middags rijdt u naar een bijzondere kampeerplaats met prachtig uitzicht op het berglandschap.

Dag 7 Spitzkoppe


U kunt een wandeling maken onder begeleiding van een gids (niet inbegrepen, wandeling kan bij aankomst worden geboekt), of zelf wat wandelen.

Dag 8 Okaukuejo


ReisEen wat langere rit naar Etosha National Park dat u binnengaat via Anderson’s Gate. De camping ligt hier niet ver vandaan. Er is een waterbron die ’s avonds wordt verlicht en in het droge seizoen veel dieren trekt. Winkel en restaurant.

Dag 9 Okaukuejo


ReisZelf rondrijden op zoek naar wild, of genieten van het wild dat bij de waterbron komt. In dit gebied komen black faced impala’s voor, in tegenstelling tot de lichter gekleurde impala’s in Botswana.

Dag 10 Halali


ReisEen uitgebreide game drive op weg naar de volgende camping. In dit wildrijke gebied komen volop roofdieren voor, zoals de gevlekte hyena. Ook bij deze camping is een ’s avonds verlichte waterbron. Winkel en restaurant.

Dag 11 Grootfontein


Na een laatste game drive verlaat u het park via de Von Lindequist Gate. De gezellige camping ligt een eindje voorbij Grootfontein. Restaurant aanwezig.

Dag 12 Divundu


ReisVolg de asfaltweg naar Divundu. Vanaf de camping (en het toilet!) mooi uitzicht over de Okavango rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 13 Ngoma Divundu


Een dagje relaxen en genieten van het zwembad in de rivier. Jullie kunnen ook het nabij gelegen Mohembo National Park bezoeken of deelnemen aan een activiteit, zoals een vogelsafari te voet, een boatcruise of een bezoek aan het naburig dorp (niet inbegrepen).

Dag 14 Ngoma Bridge


ReisEen makkelijke tocht over het asfalt naar Ngoma Bridge. Vanaf de camping met eigen douche en toilet mooi uitzicht over de Chobe rivier.

Dag 15 Chobe National Park: kamperen Ihaha


ReisDe grens over naar Botswana. Daarna langs de Chobe rivier naar Ihaha om optimaal wild en vogels te kijken. Hier komen ook grote kuddes olifanten en buffels naar het water om te drinken. De camping biedt een fantastisch uitzicht op de rivier en een bijzondere ervaring van de Afrikaanse nacht.

Dag 16 Leshomo Valley


Een game drive langs de rivier naar Kasane. ’s Middags een boottocht op de Chobe rivier. Het is indrukwekkend om vanaf het water de nijlpaarden te zien en de roep van de visarend te horen. Vanaf de bar bij de camping (geen restaurant) zicht op een ’s avonds verlichte waterbron waar olifanten graag drinken.

Dag 17 Leshomo Valley


ReisMet een busje naar de “Rokende Donder” in Zimbabwe, de majestueuze Victoria Watervallen (visum en entree Falls niet inbegrepen). In het opspattende water zijn mooie regenbogen te zien. Daarna weer terug naar Botswana.

Dag 18 Savuti


ReisDoor af en toe diep zand rijdt u naar Savuti, een gebied dat bekend staat om de roofdieren en enorme mannetjesolifanten. Niet ver van de camping is een kunstmatige waterbron, dus ook in het droge seizoen is er volop wild.

Dag 19 Khwai


Over een zandpad met een enkele keer diep zand verlaat u het park. De camping ligt aan het riviertje de Khwai, middenin een zeer wildrijk gebied met ondr andere veel olifanten. Af en toe wandelt er eentje over de camping. Dit is ook één van de weinige gebieden waar wilde honden voorkomen. Eenvoudig sanitair, geen water.

Dag 20 Khwai


ReisEen game drive langs de de Khwai. Hier komen de waterbokken voor met hun kenmerkende witte ring en de lechwes met hun brede hoeven. Eenvoudig sanitair, geen water.

Dag 21 Maun


ReisEen laatste blik op het wild en dan naar Maun. Vanaf de camping uitzicht over de Thamalakane rivier. Restaurant in de buurt.

Dag 22 Okavango Delta


ReisPer safari auto naar het mokorostation. Vanaf hier wordt u voortgeboomd door het kristalheldere water. Rond het middaguur wordt gestopt voor de lunch en gaat u onder begeleiding van de gids te voet op zoek naar wild. Tegen het eind van de middag keert u terug bij uw camping.

Dag 23 Gobabis


Een wat langere rijdag via Ghanzi naar Buitepos waar u de grens over naar Namibië. De gezellige camping ligt niet ver van Gobabis.

Dag 25 Vertrek


ReisTerug naar Windhoek waar u de auto inlevert en op het vliegtuig stapt met een camera vol bijzondere foto’s.

Prijzen inclusief


Uitgebreide reisgids met route aanwijzingen en reistips, entree parken Botswana, overnachtingen, excursies (tenzij anders vermeld), kaarten van Botswana, Chobe en Namibië, 4×4 Toyota Hilux Double Cab met volledige kampeeruitrusting voor 2 personen, tweede chauffeur, schoonmaak auto, aanvullende verzekering auto (eigen risico €100), back-up service, satelliettelefoon en Okavango Air Rescue (alleen voor noord Botswana).

 

Prijzen exclusief


Eten en drinken (tenzij anders vermeld), entree parken Namibië (kosten 2015: N$80 pppd, auto NAD10), bezoek Victoria Watervallen (kosten 2019: visum USD30 pp, toegang watervallen USD30 pp), brandstof, gebruik satelliettelefoon, reisverzekering, aanvullende medische verzekering, internationale vluchten en tussentijdse verhogingen van de entreeprijzen voor de parken.