Reistips

Informatie


Apps

 

Fotograferen

 

Gidsen

 

Lezen

 

Websites

 

Veiligheid


eleWilde dieren kunnen over de camping lopen, want er zijn geen hekken. Houd kinderen altijd dicht in de buurt en daag de dieren niet uit. Wees extra voorzichtig als het donker is. Slaap niet in de open lucht, maar altijd in een gesloten tent of auto.


monkeyVoedsel trekt dieren aan. Bewaar daarom eten in een gesloten auto. Laat nooit eten achter in een tent.


roadRijd niet in het donker. Vee en wilde dieren lopen vrij rond. De kans is groot dat u ze te laat op merkt.


waterNeem reserve water, eten en brandstof mee. Ook met een navigatiesysteem kunt u de weg kwijt raken, u kunt vast komen te zitten of meer brandstof verbruiken dan u had verwacht.


crossingAls u door water moet rijden, controleer dan de diepte. Als u niet zeker bent, wacht dan tot een andere auto de oversteek maakt.


fuelLet op de brandstofmeter en vul op tijd brandstof bij. Zorg dat u voldoende voorraad heeft voor het geval de weg erg zanderig is of de dichtstbijzijnde pomp geen brandstof heeft. De brandstofmeter van een lange afstandstank blijft heel lang vol aangeven. Pas als de aanwijzer naar beneden gaat, ziet u wat er werkelijk nog aan brandstof is.


mudRijd op de zoutpannen alleen over veel gebruikte sporen. Rijd nooit over een zoutpan als het pas heeft geregend. Maak geen eigen omwegen. De grond naast een spoor kan verraderlijk zacht zijn.


stuckVoorkom vastzitten op erg zanderige of modderige wegen door tijdig de bandenspanning te verlagen.


satNeem een GPS en en een satelliettelefoon mee als u naar afgelegen gebieden gaat.