Ontdek

Botswana (gezinssafari)

Een gevarieerde safari voor jong en oud met Nederlandse begeleiding!

Ontdek Botswana (gezinssafari)

Routebeschrijving Interesse?

 

13 Dagen, prijs op aanvraag


Een echte reis door de wildernis, maar wel met een opgemaakt bed, bijna alle maaltijden verzorgd en een betrouwbare gids/chauffeur alleen voor jullie. De reis begint in de Okavanga Delta waar jullie worden voortgeboomd door het kristalheldere water en inslapen bij het concert van belletjeskikkers en nijpaarden. Vervolgens in een open safari auto naar het droge Nxai Pan met gemsbokken en cheeta’s en vandaar naar Gweta waar jullie kennis maken met de lokale bevolking, op een quadbike over de Makgadikgadi zoutpan rijden en overnachten onder de sterrenhemel. Vervolgens met een klein vliegtuigje naar het wildrijke Moremi en Khwai waar jullie vanuit een open safari volop kans hebben om giraffen, olifanten en leeuwen te zien.

Tijdens het kamperen eten jullie bij het licht van het kampvuur, luisterend naar de geluiden van de nacht en overnachten op een stretcher in een tent en-suite. In Botswana staan geen hekken om de kampeerplaatsen, er kan dus wild langs de tent lopen.

In Nxai Pan, Moremi en Khwai, hebben jullie een hartelijke, Nederlandse gastvrouw die al vele jaren safari’s begeleidt.

 

Op maat


Als jullie van actie houden, dan adviseren we tegen een meerprijs een kayaktocht in plaats van een mokorotocht. Jullie peddelen dan zelf in een éénpersoons kayak door de Okavango Delta in plaats van te worden voortgeboomd.  Geven jullie de voorkeur aan andere parken, willen jullie een andere reisduur of willen jullie met familie of vrienden? Wij maken graag een reis op maat (maximaal 12 personen).

Reisbeschrijving

Dag 1 Maun


Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar jullie lodge gebracht met mooi uitzicht over de Thamalakane rivier. Lodge, restaurant aanwezig.

Dag 2 Okavango Delta


Per safari auto naar het mokorostation. Vanaf hier worden jullie voortgeboomd door het kristalheldere water. Jullie kamperen op één van de vele eilandjes en gaan onder begeleiding van de gids te voet op zoek naar wild. Bij terugkomst brandt het kampvuur en staat de maaltijd klaar. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 3 Maun


Wandelen en varen in deze fantastische omgeving. Na de lunch per safari auto of motorboot (afhankelijk van de waterstand) terug naar Maun, naar de overnachting aan de Thamalakane rivier. Lodge, restaurant aanwezig.

Dag 4 Nxai Pan National Park


In een open safari auto over asfalt en een smal, hobbelig zandpad naar Nxai Pan. Hier komen de dieren voor die goed tegen de droogte kunnen, zoals de elegante springbokken en statige gemsbokken. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 5 Nxai Pan National Park


’s Morgens en ’s middags een game drive door het park. In het open landschap is er ook alle kans om cheeta’s te zien. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 6 Gweta


Een laatste game drive. Daarna verlaten jullie het park en rijden naar Gweta, waar een ruim zwembad voor verkoeling zorgt. Een gids vertelt over de bijzondere eigenschappen van de reusachtige baobabs (apenbroodbomen). Lodge, inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 7 Ntwetwe Pan


’s Morgens bezoek aan het dorp en een cattlepost, gevolgd door een traditionele maaltijd. ’s Middags met andere gasten in een safari auto naar de grijs-witte zoutvlakte van Ntwetwe Pan. Na bezoek aan een kolonie stokstaartjes wordt de auto ingewisseld voor een quad bike. Vannacht slapen jullie op een matras, met de zoutpan als ledikant en de sterrenlucht als dak. Kamperen, inclusief lunch, diner en ontbijt.

Dag 8 Maun


Per quad bike en safari auto terug naar Gweta waar het ontbijt wacht en een warme douche. Later op de ochtend worden jullie terug gereden naar Maun, naar de lodge aan de Thamalakane rivier. Lodge, restaurant aanwezig.

Dag 9 Moremi Game Reserve


’s Morgens in een klein vliegtuig naar Moremi Game Reserve, met onderweg prachtig zicht op de Okavango Delta. Mogelijk zien jullie een kudde buffels. Moremi is erg wildrijk, met onder andere de ranke impala’s en nieuwsgierige giraffes. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 10 Moremi Game Reserve


’s Morgens en ’s middags een uitgebreide game drive. Er komen hier ook grote kuddes buffels voor, met leeuwen in hun gevolg. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 11 Khwai


’s Morgens in de safari auto op zoek naar wild. ’s Middags een tocht met een motorboot. Het is indrukwekkend om vanaf het water de nijlpaarden te zien. Daarna per safari auto naar jullie volgende overnachting in het wildrijke Khwai. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 12 Khwai


s Morgens en ’s middags een uitgebreide game drive. De grote grazers, zoals waterbokken met hun kenmerkende witte ring, trekken volop roofdieren aan. Er mag hier in het donker worden gereden, dus kans om nachtdieren te zien, zoals de springhaas. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 13 Vertrek


Een laatste game drive door dit fantastische gebied. Daarna worden jullie naar het vliegveld in Maun gebracht voor jullie vlucht naar Johannesburg, met tassen vol vuile was en hoofden vol fantastische indrukken.

Prijzen inclusief


Maaltijden voor zover benoemd, overnachtingen, excursies, kampeeruitrusting, entree parken, vervoer en Okavango Air Rescue.

Prijzen exclusief


Aanvullende medische verzekering, reisverzekering en internationale vluchten.