Botswana

Highlights (kamperen)

Zoveel hoogtepunten in één vakantie. Dat is Botswana!

Botswana Highlights (kamperen)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

map

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 Dagen, prijsindicatie 2023: €3200 pp laag seizoen / €3800 pp hoog seizoen op basis van 2 personen


Zelf op avontuur door de wildparken van Botswana. Na een overnachting in de Okavanga Delta waar u wordt voortgeboomd door het kristalheldere water, rijdt u naar de droge Kalahari en beleeft u hoe het is om vrijwel alleen te zijn in dit enorme reservaat. Dan naar Makgadikgadi met zebra’s, wildebeesten en indrukwekkende zoutpannen. Vandaar naar Chobe Riverfront met kuddes buffels en olifanten en door af en toe diep zand via het wildrijke Savute naar Moremi, waar u grote kans heeft om wilde honden te zien.

U rijdt in een Toyota Hilux double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. De daktent maakt het kamperen makkelijk. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux double cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is aanzienlijk voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Maun


ReisU wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw lodge gebracht met mooi uitzicht over de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

 

 

 

Dag 2 Okavango Delta


ReisPer safari auto naar het mokorostation. Vanaf hier wordt u voortgeboomd door het kristalheldere water. Rond het middaguur wordt gestopt voor de lunch en gaat u onder begeleiding van de gids te voet op zoek naar wild. Tegen het eind van de middag keert u terug bij uw lodge.

 

 

Dag 3 Maun


Tent inklappenOverdracht van de auto met volop tijd om vragen te stellen. Tijdens een uitgebreide lunch met heerlijke, lokale gerechten en aan de hand van een traditioneel spel, krijgt u informatie over de lokale cultuur. Vanaf uw camping uitzicht op de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

 

 

Dag 4 Central Kalahari Game Reserve


ReisVia Tsau Gate het Central Kalahari Game Reserve in. Hier beleeft u de magie van de Kalahari: vrijwel alleen in een uitgestrekte, ongerepte wildernis. De dichtst bijzijnde kampeerplaats is een aantal kilometers verderop. De vlakbij gelegen waterbron trekt in het droge seizoen veel wild aan.

 

 

Dag 5 Central Kalahari Game Reserve


ReisOp weg naar de volgende camping rijdt u door bushveld en een brede vallei. Als overdag de temperaturen stijgen, zoeken zelfs struisvogels de schaduw op. Het is fascinerend om te zien hoeveel springbokken onder één boom passen.

 

 

Dag 6 Central Kalahari Game Reserve


ReisHet laatste deel van de west-oost route door dit bijzondere park. Niet ver van de kampeerplaats is een waterbron. Als er geen dieren komen drinken, zijn er mogelijk leeuwen in de buurt.

 

 

 

Dag 7 Makgadikgadi Pans National Park


ReisU verlaat het park via Matswere Gate. Bij Khumaga gaat u, afhankelijk van de waterstand, per auto of pontje de Boteti rivier over voor een boeiende game drive langs de rivier waar olifanten, zebra’s en wildebeesten komen drinken. Uw camping ligt vlakbij de rivier.

 

 

Dag 8 Gweta


ReisNog een kijkje bij de rivier. Daarna volgt u het pad dwars door het park. Gaandeweg maken de kuddes plaats voor een enkele gemsbok of springbok en de bomen en struiken voor graslanden met groepjes Mokolwane palmen. U kampeert tussen reusachtige baobabs (apenbroodbomen). Restaurant aanwezig.

 

 

Dag 9 Ntwetwe Pan


ReisSamen met andere gasten in een safari auto naar de grijs-witte zoutvlakte van Ntwetwe Pan. U bezoekt een kolonie stokstaartjes, waarna de auto wordt ingewisseld voor een quad bike. Na het diner brengt u de nacht door op een matras, met de zoutpan als ledikant en de sterrenlucht als dak. Inclusief maaltijden.

 

Dag 10 Nata


ReisPer quad bike en safari auto terug naar de lodge waar het ontbijt wacht. Daarna stapt u weer in de eigen auto voor een makkelijke rit over het asfalt naar Nata. Vanaf de lodge uitzicht op een waterbron waar vaak olifanten komen drinken. Restaurant aanwezig.

 

 

Dag 11 Leshomo Valley


ReisNaar Kasane, waar u een boottocht maakt op de Chobe rivier. Het is indrukwekkend om vanaf het water de nijlpaarden te zien en de roep van de visarend te horen. Ook bij deze camping is een waterbron waar regelmatig wild komt drinken.

 

 

Dag 12 Leshomo Valley


ReisMet een busje naar Zimbabwe voor een bezoek aan “de rook die dondert”, de majestueuze Victoria Watervallen (visum en entree watervallen niet inbegrepen). In het aangrenzende stukje regenwoud komen de bosbok voor en de trompetneushoornvogel.

 

 

Dag 13 Chobe National Park


ReisVia Sidudu Gate het park in. Adembenemend is het uitzicht op de Chobe rivier met uiterwaarden vol wild. U kunt grote kuddes olifanten en buffels tegenkomen die naar het water gaan om te drinken. De camping aan de rivier biedt een prachtig uitzicht en een geweldige ervaring van de Afrikaanse nacht.

 

 

Dag 14 Chobe National Park


ReisDoor af en toe diep zand naar Savuti. Er is een kunstmatige waterbron waardoor er ook in de droge tijd wild zit. Het gebied staat bekend om de roofdieren en reusachtige mannetjesolifanten.

 

 

 

Dag 15 Khwai area


Over een pad met een enkele keer diep zand naar Mababe Gate, waar u uitcheckt. Over een smalle brug bereikt u de volgende camping die bij het riviertje de Khwai ligt. Er is dan ook grote kans dat u het tevreden geknor hoort van nijlpaarden.

 

 

 

Dag 16 Moremi Game Reserve


ReisEen interessante game drive langs de uiterwaarden van de Khwai rivier. Hier komen onder andere de waterbokken voor met hun kenmerkende witte ring. Ook is dit één van de weinige gebieden met wilde honden. De camping ligt in een bijzonder wildrijk gebied.

 

 

Dag 17 Maun


ReisNa een laatste game drive terug naar Maun waar u de auto inlevert en overnacht in een klein Camp met een bijzonder gastvrije eigenaar. Inclusief diner en ontbijt.

 

 

 

Dag 18 Vertrek


ReisNa het ontbijt is er nog tijd om de benen te strekken. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht met tassen vol vuile was en hoofden vol fantastische indrukken.

 

 

 

 

Prijzen inclusief


Reisgids met route aanwijzingen en reistips, overnachtingen, entree parken, excursies, vervoer van en naar vliegveld, kaarten van Botswana, Chobe en Moremi, 4×4 Toyota Hilux Double Cab met daktent en volledige kampeeruitrusting, tweede chauffeur, schoonmaak auto, aanvullende verzekering auto (eigen risico USD340), back-up service, satelliettelefoon, navigatiesysteem en Okavango Air Rescue.

 

Prijzen exclusief


Eten en drinken (tenzij anders vermeld), pontje over Boteti rivier (kosten 2019: P150), visum Zimbabwe (kosten 2019: USD30 pp), entree Victoria Watervallen (kosten 2019: USD30 pp), brandstof, gebruik satelliettelefoon, aanvullende medische verzekering, reisverzekering, internationale vluchten en tussentijdse verhogingen van de entreeprijzen voor de parken.