Botswana

Highlights (lodges)

Het avontuur  van zelf rijden en het comfort van een gedekte tafel

Botswana Highlights (lodges)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

 

13 Dagen, prijsindicatie 2023: €3400 pp laagseizoen / €3800 pp hoogseizoen op basis van 2 personen


Zelf op avontuur door de wildparken van Botswana, met het comfort van maaltijden in een restaurant. Na een overnachting in de Okavanga Delta waar u wordt voortgeboomd door het kristalheldere water, rijdt u naar Makgadikgadi met zebra’s, wildebeesten en indrukwekkende zoutpannen. Vandaar naar Chobe Riverfront met kuddes buffels en olifanten en door af en toe diep zand via het wildrijke Savute naar Khwai, waar u de reis afsluit met een professionele game drive.

U rijdt in een Toyota Hilux double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux Double Cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Maun


U wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw lodge gebracht met mooi uitzicht over de Thamalakane rivier. Inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 2 kayak- of mokorotocht Okavango Delta


ReisPer safari auto naar het kayak- of mokorostation. Vanaf hier peddelt u, of wordt u voortgeboomd door het kristalheldere water. U kampeert op één van de vele eilandjes en gaat onder begeleiding van de gids te voet op zoek naar wild. Bij terugkomst brandt het kampvuur en staat de maaltijd klaar. Inclusief kampeeruitrusting en maaltijden.

Dag 3 Maun


Wandelen en varen in deze fantastische omgeving. Tegen het eind van de middag keert u terug in Maun, bij de lodge aan de Thamalakane rivier. Inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 4 Khumaga


Overdracht van de auto met volop tijd om vragen te stellen. Daarna naar het dorpje Khumaga. Vanaf het uitzichtpunt boven het restaurant zicht op de Boteti rivier waar vee en wild elkaar ontmoeten. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 5 Gweta


ReisDe rivier over, het Makgadikgadi Pans National Park in. Eerst een kijkje bij het water waar het in de droge tijd een komen en gaan kan zijn van wild. Daarna volgt u het pad dwars door het park. Gaandeweg maken de kuddes plaats voor een enkele gemsbok of springbok en de bomen en struiken voor graslanden met groepjes Mokolwane palmen. U overnacht tussen reusachtige baobabs (apenbroodbomen). Inclusief diner en ontbijt.

Dag 6 Ntwetwe Pan


ReisSamen met andere gasten in een safari auto naar de grijs-witte zoutvlakte van Ntwetwe Pan. U bezoekt een kolonie stokstaartjes, waarna de auto wordt ingewisseld voor een quad bike. Na het diner brengt u de nacht door op een matras, met de zoutpan als ledikant en de sterrenlucht als dak (als er geen bewolking is of volle maan). Inclusief bedroll, diner en ontbijt.

Dag 7 Nata


ReisPer quad bike en safari auto terug naar de lodge waar het ontbijt wacht. Daarna stapt u weer in de eigen auto voor een makkelijke rit over het asfalt naar Nata. Vanaf de lodge uitzicht op een waterbron waar vaak olifanten komen drinken. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 8 Leshomo Valley


Naar Kasane, waar u een boottocht maakt op de Chobe rivier. Het is indrukwekkend om vanaf het water de nijlpaarden te zien en de roep van de visarend te horen. Uw lodge heeft een platform met uitzicht op een waterbron waar regelmatig wild komt drinken. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 9 Leshomo Valley


ReisMet een busje naar Zimbabwe voor een bezoek aan “de rook die dondert”, de majestueuze Victoria Watervallen (visum en entree watervallen niet inbegrepen). In het aangrenzende stukje regenwoud komen de bosbok voor en de trompetneushoornvogel. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 10 Chobe Forest Reserve


Een game drive langs Chobe Riverfront. Adembenemend is het uitzicht op de rivier met uiterwaarden vol wild en vogels. Overnachting in een lodge net buiten het park, met mooi uitzicht over de uiterwaarden van de Chobe rivier. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 11 Khwai


Vandaag een wat langere rit door af en toe diep zand door Chobe National Park. In de winter koesteren leeuwen zich graag in het ochtendzonnetje. Uw chalet ligt aan de rand van een dorpje. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 12 Maun


ReisEen professionele game drive door het Khwai gebied. Als er roofdieren in de buurt zijn, zoals wilde honden, zal de gids zijn uiterste best doen om deze op te sporen. Daarna terug naar Maun waar u de auto inlevert. Het kleine Camp heeft bijzonder gastvrije eigenaren.  Inclusief diner en ontbijt.

Dag 13 Vertrek


ReisNa het ontbijt is er nog tijd om de benen te strekken. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht met tassen vol vuile was en hoofden vol fantastische indrukken.

Prijzen inclusief


Reisgids met route aanwijzingen en reistips, vervoer van en naar vliegveld, overnachtingen, maaltijden voor zover benoemd, entree parken, excursies (tenzij anders vermeld), kaarten van Botswana en Chobe, Toyota Hilux Double Cab met koelkast, self-catering uitrusting, back-up service, tweede chauffeur, satelliettelefoon, navigatiesysteem, aanvullende verzekering auto (eigen risico €340), schoonmaak auto en Okavango Air Rescue.

Prijzen exclusief


Brandstof, pontje over de Boteti rivier (kosten 2019: P150 per keer), kosten grensovergang Botswana (kosten 2019: P450), visum Zimbabwe (kosten 2019: USD30 pp), entree Victoria Watervallen (kosten 2019: USD30 pp), aanvullende medische verzekering, reisverzekering en internationale vluchten.