Budget

Botswana (kamperen)

Een beperkt budget en toch een spectaculaire self drive door Botswana

Budget Botswana (kamperen)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

 

14 Dagen, prijsindicatie 2023: €1700 pp laag seizoen / €2200 pp hoog seizoen op basis van 2 personen


Ook met een beperkt budget kunt u een spectaculaire self drive door Botswana maken. U bezoekt Makgadikgadi met kuddes zebra’s en wildebeesten langs de Boteti rivier, Moremi, één van de weinige gebieden met wilde honden en Chobe, bekend om de vele roofdieren en grote kuddes olifanten en buffels. Om vliegkosten te besparen, begint en eindigt uw reis in Johannesburg. Net als in onze andere self drives zijn gps, satelliettelefoon en Okavango Air rescue inbegrepen.

U rijdt in een Toyota Hilux single cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. De daktent maakt het kamperen makkelijk. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux single cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is aanzienlijk voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Mokopane


ReisNa aankomst op vliegveld Johannesburg, overdracht van de auto met volop gelegenheid om vragen te stellen. Daarna naar een rustig gelegen camping ten noorden van Mokopane. maaltijden mogelijk, mits ruim van te voren gereserveerd.

Dag 2 Khama Rhino Sanctuary


ReisBij Groblers Bridge de grens over naar Botswana. In Khama Rhino aangekomen, heeft u nog tijd om een ritje door het Park te maken op zoek naar neushoorns. Restaurant aanwezig.

Dag 3 Kubu Island


ReisHet laatste deel van de reis is een prachtige rit over Sowa Pan naar dit bijzondere eiland, bezaaid met baobabs en rotsen. Duizenden jaren geleden was hier een groot meer en woonden er mensen op het eiland. Geen water, alleen long drop toilet.

Dag 4 Gweta


Door zoutpannen en bushveld naar een camping te midden van baobabs. Met wat geluk zijn er onderweg stokstaartjes te zien. Restaurant aanwezig.

Dag 5 Khumaga


ReisDwars door het Makgadikgadi Pans National Park naar de Boteti rivier waar het in de droge tijd een komen en gaan is van olifanten, zebra’s en wildebeesten. Daarna met auto of pontje (afhankelijk van de waterstand) de rivier over. Vanaf het restaurant bij de camping uitzicht op de rivier.

Dag 6 Maun


ReisEventueel nog een game drive langs de rivier (niet inbegrepen). Daarna naar Maun. Vanaf de camping uitzicht op de Thamalakane rivier. Restaurant in de buurt.

Dag 7 Dagtocht Okavango Delta


Per safari auto naar het mokorostation. Vandaar wordt u voortgeboomd door het kristalheldere water van de Okavango Delta. Op één van de vele eilandjes gaat u te voet op zoek naar wild. Daarna per mokoro en safari auto of motorboot (afhankelijk van de waterstand) terug naar de camping.

Dag 8 Khwai


Uw camping ligt in een bijzonder wild- en vogelrijk gebied. Grote kans dat er een olifant langs de tent wandelt en dat u ’s nachts wakker wordt van het geknor van nijlpaarden of het gebrul van leeuwen. Geen water, beperkt sanitair.

Dag 9 Chobe National Park


ReisNaar Savuti, een gebied dat bekend staat om de roofdieren en enorme mannetjesolifanten. Vlakbij de camping is een waterbron, zodat er ook in het droge seizoen wild is.

Dag 10 Chobe National Park


ReisDoor af en toe diep zand naar Chobe Riverfront. Het uitzicht op de Chobe rivier met uiterwaarden vol wild is adembenemend. U kunt kuddes olifanten en buffels tegenkomen die naar het water gaan om te drinken. De camping aan de rivier biedt een geweldige ervaring van de Afrikaanse nacht.

Dag 11 Nata


ReisEen mooie game drive langs de rivier. In de winter koesteren de leeuwen zich graag in het ochtendzonnetje. U verlaat het park via Sedudu Gate. Langs de asfaltweg naar Nata is ook vaak wild te zien. Vanaf het restaurant uitzicht op een waterbron waar olifanten graag komen drinken.

Dag 12 Tswapong Hills


ReisEen wat langere, maar makkelijke rit over het asfalt naar Tswapong Hills. In het vlakke land zijn de heuvels al vanaf ver te zien. Vaak cirkelen er gieren die in de kloof nestelen. Restaurant aanwezig.

Dag 13 Marakele National Park


ReisWandeling met gids door de kloof naar de gierenkolonie. Daarna via Groblersbrug de grens over naar Zuid Afrika. De camping heeft uitzicht op een vlakte met een waterbron, waardoor er veel wild te zien is.

Dag 14 Vertrek


ReisNog een laatste blik op het wild en dan keert u terug naar Johannesburg waar u de auto inlevert en op het vliegtuig stapt. Een bijzondere ervaring rijker!

Prijzen inclusief


Reisgids met route aanwijzingen en reistips, overnachtingen, entree parken, mokorotocht, excursie Tswapong Hills, kaarten van Botswana en Chobe, Toyota Hilux single cab met kampeeruitrusting, back-up service, tweede chauffeur, satelliettelefoon, aanvullende verzekering auto (eigen risico ZAR3000), schoonmaak auto en Okavango Air Rescue.

 

Prijzen exclusief


Eten en drinken, brandstof, gebruik satelliettelefoon, aanvullende medische verzekering, reisverzekering, internationale vluchten en tussentijdse verhogingen entree parken.