Namibië

– Botswana Zuid (kamperen)

Indrukwekkende landschappen en een rijkdom aan dieren

Namibië – Botswana Zuid (kamperen)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

Map Namibie - Botswana zuid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 Dagen, prijsindicatie 2023: €2400 pp laag seizoen / €3100 pp hoog seizoen op basis van 2 personen


Een bijzonder afwisselende reis die begint met een boeiende wandeling in het Naukluft gebergte en een indrukwekkende trip door de rode duinen in Sossusvlei. In Lüderitz bezoekt u één van de grootste kolonies Afrikaanse pinguïns en het spookstadje Kolmanshoop. U geniet van de warm waterbronnen bij Ais Ais en het uitzicht over de Fish River Canyon. Via een prachtige route langs het kokerbomenbos en door golvend duinlandschap rijdt u naar het Kgalagadi Transfrontier Park, een fantastisch wild- en vogelgebied. Naarmate u verder naar het noorden trekt, worden mens en dier schaarser. Een bijzondere ervaring om vrijwel alleen rond te rijden en te kamperen zonder naaste buren.

U rijdt in een Toyota Hilux double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. De daktent maakt het kamperen makkelijk. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux double cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s, of een 4×4 van een voordeliger huurbedrijf.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Windhoek


U wordt opgehaald van het vliegveld en naar een gezellige lodge in Windhoek gebracht. Inclusief ontbijt.

Dag 2 Naukluft


Overdracht van de auto met alle tijd om vragen te stellen. Daarna naar Rehoboth en vandaar een mooie rit over de onverharde wegen naar de camping aan de rand van het Naukluft gebergte. Restaurant aanwezig.

Dag 3 Sesriem


ReisVoor de wandelliefhebbers een boeiende, 10-kilometer lange trail door het Naukluft gebergte (niet inbegrepen). Daarna rijdt u door naar Sesriem. Vanaf de rand van de camping uitzicht over de rode duinen. Eenvoudig restaurant aanwezig.

Dag 4 Sesriem


ReisHeel vroeg op voor een indrukwekkende tocht door het duinlandschap. Als het gaandeweg licht wordt, geven de lage zonnestralen prachtige schaduwen. Na het beklimmen van Dune 45 en een bezoek aan Dead Valley, naar de buiten het park gelegen camping met zwembad. Restaurant aanwezig.

Dag 5 Namib Rand Nature Reserve


Over onverharde wegen naar de volgende camping met uitzicht op een waterbron waar vaak wild komt drinken, zoals springbokken en gemsbokken.

Dag 6 Namib Rand Nature Reserve


’s Morgens onder begeleiding van een gids een scenic drive of een wandeling door het duinlandschap. Naast groot wild, zijn er ook volop vogels en klein wild, zoals hagedissen.

Dag 7 Lüderitz


ReisBij het naderen van de kust, maken de rotsachtige heuvels plaats voor zandduinen. In verband met de koude zeewind vannacht geen tent maar een echt bed. Inclusief ontbijt. Restaurants op loopafstand.

Dag 8 Lüderitz


PReiser catamaran naar Halifax Island (niet inbegrepen). Dobberend voor het eiland, kunt u genieten van één van de grootste kolonies Afrikaanse pinguïns en er is aanzienlijke kans om zeehonden en buitelende dolfijnen te zien. ’s Middags kunt u eventueel een bezoek brengen aan de “spookstad” Kolmanshoop.

Dag 9 Ais Ais


ReisDe weg slingert langs het Huib Hoch Plateau naar Ais Ais. In de koele avondlucht is het heerlijk zwemmen in de warm waterbronnen. Restaurant aanwezig.

Dag 10 Fish River Canyon


ReisBezoek aan Fish River Canyon. Wandelend langs de rand van de kloof, kunt u genieten van het indrukwekkende uitzicht. Daarna naar de vlakbij gelegen camping.

Dag 11 Keetmanshoop


Reis’s Morgens naar Keetmanshoop, zodat u op tijd bent voor de guided tour naar de fossielen en het kokerbomenbos (niet inbegrepen). De camping ligt middenin de bush met uitzicht op rotsen waar kokerbomen tussen groeien.

Dag 12 Kgalagadi Transfrontier Park


ReisEen mooie rit door het golvende duinlandschap naar Mata Mata, waar u het park in rijdt. U heeft nog tijd voor een game drive in dit wildrijke gebied. Mogelijk ontmoet u een kudde wildebeesten.

Dag 13 Kgalagadi Transfrontier Park


ReisEen uitgebreide game drive langs de Auob rivier op weg naar uw volgende camping niet ver van Twee Rivieren, waar u de douane formaliteiten afhandelt voor Zuid-Afrika en Botswana. Bij de kampeerplaats is een long drop toilet en bushshower (emmer die u zelf moet vullen), geen water.

Dag 14 Kgalagadi Transfrontier Park


ReisU vervolgt uw tocht langs de bedding van de Nossob rivier met weer volop waterbronnen. Ook bij uw camping is een waterbron. Het is aardig om hier tegen de avond en ’s morgens vroeg een kijkje te nemen. Met wat geluk komt er net een leeuw langs om te drinken.

Dag 15 Kgalagadi Transfrontier Park


ReisDe tocht begint met het passeren van een aantal zandduinen. Naarmate u verder van de rivier komt, worden mens en dier schaarser. Een bijzondere ervaring om vrijwel alleen rond te rijden. Uw kampeerplaats ligt in de bush. Long drop toilet en bushshower, geen water, geen naaste buren.

Dag 16 Kgalagadi Transfrontier Park


Op het gemak naar uw volgende kampeerplaats met weids uitzicht over een pan. De waterbronnen worden niet alleen bezocht door door wild, maar ook door roofvogels, waaronder de bateleur. Long drop toilet en bushshower, geen water, geen naaste buren.

Dag 17 Kgalagadi Transfrontier Park


ReisHet is aardig om ’s morgens en ’s middags een game drive te maken langs de verschillende pans. De kunstmatige bronnen zorgen ervoor dat er altijd wel wild is in dit droge gebied.

Dag 18 Kang


ReisNog een laatste game drive. Daarna verlaat u het park via Mabuasehube Gate. Uw camping ligt in een klein privé wildpark. Restaurant aanwezig.

Dag 19 Gobabis


De grens over naar Namibië. Vannacht weer een echt bed in een eenvoudige, gezellige lodge. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 20 Vertrek


ReisTerug naar Windhoek waar u de auto inlevert en op het vliegtuig stapt met een camera vol bijzondere foto’s.

Prijzen inclusief


Reisgids met route aanwijzingen en reistips, entree Kgalagadi Transfrontier Park, overnachtingen, kaarten van Namibië en Kgalagadi Transfrontier Park, 4×4 Toyota Hilux Double Cab met volledige kampeeruitrusting, tweede chauffeur, schoonmaak auto, aanvullende verzekering auto (eigen risico €100), back-up service en satelliettelefoon.

 

Prijzen exclusief


Eten en drinken (tenzij anders vermeld), entree parken Namibië (kosten 2019: NAD80 pppd, NAD10 auto pd), guided trail Naukluft (kosten 2019: NAD400 pp), excursie Halifax Island (kosten 2019: NAD450 pp), guided tour fossielen en kokerbomenbos (kosten 2019: NAD150 pp),  kosten grensovergang Zuid-Afrika en Botswana (kosten 2019: P400), brandstof, gebruik satelliettelefoon, reisverzekering, aanvullende medische verzekering, internationale vluchten en tussentijdse verhogingen van de entreeprijzen voor de parken.