Bijzonder

Botswana (budget fly-in safari)

Botswana te land, te water en in de lucht.

Bijzonder Botswana (budget fly-in safari)

Routebeschrijving Interesse?

 

10 Dagen, prijs op aanvraag


Met een klein vliegtuigje naar het droge Nxai Pan National Park met springbokken, gemsbokken en cheeta’s. Vandaar vliegt u de Okavango Delta in waar u per motorboot de meanderende waterwegen verkent (mits de waterstand dit toelaat), wordt voortgeboomd door het kristalheldere water en inslaapt bij een koor van belletjeskikkers en nijlpaarden. Een derde vlucht brengt u naar Kasane waar vandaan u een bezoek brengt aan de “Rook die dondert”, de wereldberoemde Victoria Watervallen. De laatste dagen brengt u door in het Chobe National Park met volop kans om giraffen, olifanten en leeuwen te zien.

U overnacht in kleine lodges. De excursies vinden plaats samen met de andere gasten. Tegen een meerprijs kunt u ook privé excursies boeken.

Geeft u de voorkeur aan andere gebieden, wilt u een andere reisduur of een combinatie met een self-drive safari? Wij maken graag een reis op maat.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Maun


U wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw lodge gebracht met mooi uitzicht over de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 2 Nxai Pan National Park


Met een klein vliegtuigje naar Nxai Pan National park. Vandaar wordt u met een open safari auto naar uw lodge gebracht met uitzicht op een waterbron. ’s Middags een uitgebreide game drive. Hier komen de dieren voor die goed tegen de droogte kunnen, zoals de springbokken en  gemsbokken. Geheel verzorgd.

Dag 3 Nxai Pan National Park


Op zoek naar de cheeta die zich thuis voelt op de open vlaktes en een bezoek aan Baines Baobabs, de reusachtige apenbroodbomen, meer dan een eeuw geleden geschilderd door Baines. Geheel verzorgd.

Dag 4 Okavango Delta


Van de droge vlakte gaat u per klein vliegtuigje naar de waterrijke Okavango Delta. U verkent de kristalheldere waterwegen met een motorboot, of u laat zich geruisloos voortbomen in de traditionele mokoro (uitgeholde boomstam). Geheel verzorgd.

Dag 5 Okavango Delta


Varen in deze fantastische omgeving. U kunt ook onder begeleiding van een gids te voet op zoek naar wild en zo deze ongerepte natuur van heel dichtbij beleven. Geheel verzorgd.

Dag 6 Kasane


Per klein vliegtuigje naar Kasane, waar u ’s middags een boottocht maakt op de Chobe rivier. Het is indrukwekkend om vanaf het water het wild te zien en de roep van de visarend te horen. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 7 Kasane


Bezoek aan de “Rook die dondert”, de majestueuze Victoria Watervallen (visum Zimbabwe en entree watervallen niet inbegrepen). In het naburige stukje regenwoud zijn de trompetneushoornvogel en de bosbok te zien. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 8 Chobe National Park


In een open safari rijdt u langs Chobe riverfront. Het uitzicht is adembenemend met uiterwaarden vol wild. U overnacht net buiten het park met prachtig zicht op de uiterwaarden van de Chobe rivier. Geheel verzorgd.

Dag 9 Chobe National Park


‘s Morgens en ’s middags een uitgebreide game drive. U kunt hier grote kuddes olifanten en buffels tegenkomen met roofdieren in hun gevolg. Geheel verzorgd.

Dag 10 Vertrek


Een laatste game drive langs de rivier. Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht, een aantal bijzondere ervaringen rijker.

Prijzen inclusief


Maaltijden en drankjes voor zover benoemd, overnachtingen, entree parken, vervoer van en naar vliegveld, nationale vluchten en Okavango Air Rescue.

 

Prijzen exclusief


Visum Zimbabwe (USD30 pp), entree Victoria Watervallen (USD30 pp), aanvullende medische verzekering, reisverzekering en internationale vluchten.