Vogelreis

(lodges)

Ga op zoek naar Hartlaub’s Babbler, Slaty Egret, Pel’s Fishing Owl en 487 andere soorten

Vogelreis (lodges)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

Map lodge vogelreis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14 Dagen, prijsindicatie 2023: €3500 pp laagseizoen / €3800 pp hoogseizoen op basis van 2 personen


Per auto, boot en te voet verkent u de vogelrijke gebieden rond de Okavango en Chobe. Helder water, moerasgebieden, uiterwaarden, rivierbebossing en droog bushveld garanderen het hele jaar door een ongekende verscheidenheid aan vogels. In de zomermaanden (oktober t/m maart) is het vogelleven extra uitbundig vanwege de aanwezigheid van vele migranten.  Deze reis is extra aantrekkelijk omdat u onderweg ook veel andere dieren zult zien, zoals zebra’s, giraffen en olifanten.

U rijdt in een Ford Ranger double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Ford Ranger kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

Reisbeschrijving

Dag 1 Maun


ReisU wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw lodge gebracht met mooi uitzicht over de Thamalakane rivier. Hier ziet u mogelijk hoe de Hartlaub’s babblers gezamenlijk voor de jongen zorgen en hoort u het duet van de Swamp Boubou. Inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 2 Okavango Delta


Per motorboot de Okavango Delta in, waar u onder andere speurt naar de Slaty Egret. Aan het eind van de dag staat uw tent klaar op één van de vele eilandjes. Geheel verzorgd, inclusief maaltijden en kampeeruitrusting.

 

Dag 3 Maun


Ook vandaag is er nog alle tijd voor een wandeling en mokorotocht. Daarna wordt u, begeleid door de roep van de African Fish-Eagle, teruggebracht naar de camping aan de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 4 Maun


ReisOnder begeleiding van een gids verkent u te voet het droge gebied rond de lodge. Een helder “tyotyo” wijst op de aanwezigheid van de kleurige Crimson-breasted Shrike. Na de overdracht van de auto rijdt u naar een eenvoudig tented camp in de bush. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 5 Shakawe


ReisVia de asfaltweg naar Shakawe, één van de mooiste vogelgebieden van Botswana. Let onderweg op de berm. Vee dat ten slachtoffer valt aan het verkeer, is een dankbare prooi voor White-backed Vultures. Vanaf uw chalet uitzicht op een vogelrijke tuin die grenst aan de Okavango rivier. Inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 6 Shakawe


ReisMet de motorboot gaat u op zoek naar bijzondere soorten als Pel’s Fishing Owl en White Backed Night Heron. Inclusief ontbijt.

Dag 7 Divundu


ReisDe grens over naar Namibië, voor een bezoek aan Mahango Game Reserve (niet inbegrepen). Hier kunt u onder andere de Wattled Crane zien. Het is ook een rijk wildgebied met onder andere olifanten en buffels. Daarna naar uw lodge met uitzicht op de Okavango rivier. Inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 8 Divundu


ReisNa het ontbijt (inbegrepen) gaat u met een gids op pad. In ondiepe poelen spreidt de Black Heron zijn vleugels tot een paraplu om beter te kunnen vissen. Daarna relaxen of een boottocht maken over de rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 9 Ngoma Bridge


ReisEen wat langere maar makkelijke rit over het asfalt naar Ngoma Bridge. Langs de oever is er kans om de Rufous-bellied Heron te zien of de Pied Kingfisher die een kikkertje verorbert. Inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 10 Chobe Forest Reserve


De grens over, terug naar Botswana. Adembenemend is het uitzicht op de Chobe rivier met uiterwaarden vol vogels en wild. In dit gebied van uiterwaarden en allerlei soorten bebossing, zijn op één dag bijna 300 vogelsoorten geteld. Uw overnachting buiten het park is inclusief diner en ontbijt.

Dag 11 Chobe Forest Reserve


Een tweede dag in dit fascinerende gebied. ’s Nachts kunt u uilen en nachtzwaluwen horen, afgewisseld met het tevreden geknor van nijlpaarden. Alleen self catering.

Dag 12 Kasane


Een laatste rit langs de rivier naar Kasane. De enorme Spur-winged Goose en de kleine African Pygmy-Goose zijn hier beiden te zien. Daarna verlaat u het park en rijdt naar Kasane waar u de auto inlevert. U overnacht in het centrum van Kasane. Inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 13 Kasane


Vandaag een uitgebreide boottocht op de Chobe rivier. Mogelijk ziet u de African Skimmer in actie. Na terugkeer wordt u naar een eenvoudig, maar gezellig Camp in de bush gebracht. Vanaf een platform zicht op een waterbron. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 14 Vertrek


Mogelijk wordt u gewekt door het babyachtige gehuil van de Trumpeter Hornbill. Een stevig ontbijt (inbegrepen), terwijl de African Openbill wadend door het water een slak vangt.  Daarna wordt u naar het vliegveld gebracht.

Prijzen inclusief


Uitgebreide reisgids met route aanwijzingen en reistips, overnachtingen, maaltijden voor zover benoemd, entree parken Botswana, excursies, 4×4 Toyota Hilux Double Cab met self-catering uitrusting, tweede chauffeur, schoonmaak auto, aanvullende verzekering auto (eigen risico USD340), back-up service, satelliettelefoon, navigatiesysteem, Okavango Air Rescue, kaarten van Botswana en Chobe en vogelgids naar keuze.

Prijzen exclusief


Brandstof, gebruik satelliettelefoon, aanvullende medische verzekering, reisverzekering, internationale vluchten en tussentijdse verhogingen van de entreeprijzen voor de parken.