Ongerept

Botswana (budget safari)

Een prachtige safari voor een bijzondere prijs!

Ongerept Botswana (budget safari)

Routebeschrijving Interesse?

 

14 Dagen, prijs op aanvraag


Een echte reis door de wildernis, maar wel met een opgemaakt bed, bijna alle maaltijden verzorgd en een betrouwbare gids/chauffeur alleen voor u en uw partner, familie of vrienden. U rijdt op een quadbike over de Ntwetwe zoutpan en overnacht onder de sterrenhemel. Daarna kampeert u in de Okavango Delta waar u wordt voortgeboomd door het kristalheldere water, begeleid door de roep van de visarend en het geknor van nijlpaarden. Vervolgens in een open safari auto door het wildrijke Khwai en Chobe National Park met volop kans om giraffen, olifanten en leeuwen te zien. De tocht eindigt met een bezoek aan de “Rook die dondert”, de wereldberoemde Victoria Watervallen.

Tijdens het kamperen eet u bij het licht van het kampvuur, luisterend naar de geluiden van de nacht. U overnacht op een stretcher in een Dome tent, met iets verderop uw sanitair: een toilet tent en tent met bushshower (een emmer die voor u wordt gevuld). In Botswana staan geen hekken om de kampeerplaatsen, er kan dus wild langs de tent lopen. Wilt u liever niet uw tent uit ’s nachts? Dan kan tegen een meerprijs een tent en-suite geboekt worden.

 

Op maat


Als u sportief bent, dan adviseren we tegen een meerprijs een kayaktocht in plaats van een mokorotocht. U peddelt dan zelf in een éénpersoons kayak door de Okavango Delta in plaats van te worden voortgeboomd. Geeft u de voorkeur aan andere parken, of wilt u een andere reisduur? Wij maken graag een reis op maat.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Maun


U wordt opgehaald van het vliegveld en naar uw lodge gebracht met mooi uitzicht over de Thamalakane rivier. Lodge, restaurant aanwezig.

Dag 2 Gweta


Naar Gweta, waar u overnacht te midden van enorme baobabs (apenbroodbomen). Tijdens een bushwalk vertelt de gids over de bijzondere eigenschappen van deze oeroude bomen. Lodge, inclusief ontbijt, restaurant aanwezig.

Dag 3 Ntwetwe Pan


’s Morgens bezoek aan het dorp en een cattlepost, gevolgd door een traditionele maaltijd. ’s Middags met andere gasten in een safari auto naar de grijs-witte zoutvlakte van Ntwetwe Pan. Na bezoek aan een kolonie stokstaartjes wordt de auto ingewisseld voor een quad bike. Vannacht slaapt u op een matras, met de zoutpan als ledikant en de sterrenlucht als dak. Kamperen, inclusief lunch, diner en ontbijt.

Dag 4 Maun


Per quad bike en safari auto terug naar Gweta waar het ontbijt wacht. Daarna wordt u terug gebracht naar Maun. U overnacht in een eenvoudige lodge, opnieuw met uitzicht op de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 5 Okavango Delta


Per safari auto naar het mokorostation. Vanaf hier wordt u voortgeboomd door het kristalheldere water. U kampeert op één van de vele eilandjes en gaat onder begeleiding van de gids te voet op zoek naar wild. Bij terugkomst brandt het kampvuur en staat de maaltijd klaar. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 6 Maun


Wandelen en varen in deze fantastische omgeving. Na de lunch per safari auto of motorboot (afhankelijk van de waterstand) terug naar Maun, naar de overnachting aan de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

Dag 7 Khwai


In een open safari auto wordt u naar het wildrijke Khwai gereden. In dit waterrijke gebied komen onder andere waterbokken voor met hun kenmerkende  witte ring en er zijn volop nijlpaarden. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 8 Khwai


‘s Morgens en ’s middags een uitgebreide game drive. De grote grazers zoals waterbokken met hun kenmerkende witte ring trekken leeuwen en luipaarden aan. Er mag hier in het donker worden gereden, dus kans om nachtdieren te zien, zoals het stekelvarken of de springhaas. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 9 Chobe National Park


Over een pad met af en toe diep zand naar Savuti, dat onder andere bekend staat om de reusachtige mannetjesolifanten en de vele roofdieren, waaronder wilde honden en leeuwen. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 10 Chobe National Park


U kunt kiezen voor een dagtocht diep het Marshgebied in met de picknickmand mee, of voor een middag- en avond game drive. Dankzij de kunstmatige waterbronnen is er ook in de droge tijd veel wild. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 11 Chobe National Park


Over een pad met af en toe diep zand naar Chobe Riverfront. Adembenemend is het uitzicht op de Chobe rivier met uiterwaarden vol wild. Uw tent staat op een beschutte plek in de bush. Kamperen, geheel verzorgd.

Dag 12 Leshomo Valley


Een laatste game drive op weg naar Kasane, waar u een boottocht maakt op de Chobe rivier. Het is indrukwekkend om vanaf het water nijlpaarden te zien en de roep van de visarend te horen. U overnacht in een chalet op palen. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 13 Leshomo Vally


U wordt naar de Victoria Falls in Zimbabwe gebracht voor een bezoek aan de “Rook die dondert”, de majestueuze Victoria Watervallen (visum en entree watervallen niet inbegrepen). In de loop van de middag wordt u terug gebracht naar uw chalet. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 14 Vertrek


Tegen het eind van de ochtend wordt u naar het vliegveld gebracht met tassen vol vuile was en hoofden vol fantastische indrukken.

Prijzen inclusief


Maaltijden voor zover benoemd, overnachtingen, kampeeruitrusting, entree parken, excursies, vervoer en Okavango Air Rescue.

Prijzen exclusief


Visum Zimbabwe (USD30 pp), entree Victoria Watervallen (USD30 pp), aanvullende medische verzekering, reisverzekering en internationale vluchten.