Wild

Botswana (kamperen)

Veel wild, prachtige uitzichten en afgelegen kampeerplaatsen

Wild Botswana (kamperen)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

map Wilder Botswana

 

13 Dagen, prijsindicatie 2023: €1800 pp laag seizoen / €2200 pp hoogseizoen bij 2 personen


Deze rondreis door Kgalagadi Transfrontier Park en de Western Woodlands is een absolute aanrader voor ieder die in de ban is geraakt van de uitgestrektheid en de eenzaamheid van Central Kalahari Game Reserve.

U rijdt in een Toyota Hilux double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. De daktent maakt het kamperen makkelijk. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux double cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s.

 

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is aanzienlijk voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Maun


ReisU haalt de 4×4 op bij het vliegveld en krijgt een uitgebreide overdracht van de auto en de uitrusting. Er is volop gelegenheid om al uw vragen te stellen. Uw camping heeft prachtig uitzicht op de Thamalakane rivier.

Dag 2 Kang


ReisVoldoende eten en drinken inslaan voor de komende tocht. Daarna naar Kang, waar u kampeert op een privé gamefarm.

Dag 3 Kgalagadi Transfrontier Park: Mabuasehube Pan


ReisBij Hukuntsi verlaat u voor de komende week het asfalt. U gaat het park binnen bij Mabuasehube Gate. Vanaf de kampeerplaats prachtig uitzicht over Mabuasehube Pan. U heeft geen naaste buren. De eerstvolgende kampeerplek is een paar kilometer verder.

Dag 4 Kgalagadi Transfrontier Park: Mabuasehube Pan


ReisEen tweede dag in dit bijzondere gebied. Vanaf deze centrale plek kunt u de naburige pans bezoeken of vanaf de kampeerplaats genieten van het wild dat voorbij trekt, zoals jakhalzen, springbokken, hartebeesten en gemsbokken.

Dag 5 Kgalagadi Transfrontier Park: Matopi


ReisDe weg slingert door de bush en een aantal pans naar uw volgende kampeerplaats. Als u in de schemering een paar kuchjes hoort, gevolgd door een minutenlang aangehouden wekkerachtig geluid, dan luistert u naar het lied van de rufous-cheeked nightjar.

Dag 6 Kgalagadi Transfrontier Park: Polentswa


ReisU vervolgt de weg door de bush. De steenbokken en grondeekhoorns zijn talrijk in dit gebied. Na het nemen van een aantal zandduinen komt u aan in Nossob Valley. Op weg naar de kampeerplaats, passeert u waterbronnen die in de droge tijd veel wild trekken.

Dag 7 Kgalagadi Transfrontier Park: Polentswa


ReisUw kampeerplaats heeft mooi uitzicht over een pan. De dichtbij gelegen waterbron trekt veel wild, met roofdieren in hun gevolg. Ook de bruine hyena komt hier voor.

Dag 8 Western Woodlands: Zutshwa


ReisNa een tocht door de bush verlaat u dit indrukwekkende park via Kaa Gate. De scenic route voert u naar de volgende kampeerplaats (niet inbegrepen, kan alleen ter plaatse worden betaald). Deze ligt aan de rand van een pan, met een magnifieke zoom van acaciabomen zonder enige onderbegroeiing. Er zijn geen faciliteiten.

Dag 9 Western Woodlands: Zutshwa


ReisEen tweede dag in deze sprookjesachtige omgeving. Het is een wildrijk gebied met onder anderen kuddes elanden, gemsbokken en hartebeesten.

Dag 10 Western Woodlands: Masetleng


ReisVia Ngwatle rijdt u naar Masetleng Pan. Ook hier geen faciliteiten, maar wel vanaf de kampeerplaats prachtig uitzicht over de pan met kans op grote kuddes springbokken.

Dag 11 Ghanzi


ReisVia de cutline naar Ukhwi. Onderweg passeert u een kolonie stokstaartjes. Van Ukhwi naar Charles Hill en vandaar over het asfalt naar Ghanzi. U kampeert op een privé gamefarm.

Dag 12 Maun


ReisU keert terug naar Maun waar u de 4×4 inlevert. Daarna heerlijk ontspannen aan de Thamalakane rivier. Vannacht weer de luxe van een echt bed.

Dag 13 Vertrek


ReisNog een laatste, fraaie zonsopgang boven de rivier. Na een uitgebreid ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht.

Prijzen inclusief


Uitgebreide reisgids met route aanwijzingen en reistips, entree park, overnachtingen (tenzij anders benoemd), vervoer naar vliegveld, kaarten van Botswana en Kgalagadi Transfrontier Park, 4×4 Toyota Hilux Double Cab met volledige kampeeruitrusting voor 2 personen, tweede chauffeur, schoonmaak auto, aanvullende verzekering auto (eigen risico €100), back-up service en satelliettelefoon.

 

Prijzen exclusief


Eten en drinken, brandstof, gebruik satelliettelefoon, aanvullende medische verzekering, reisverzekering, internationale vluchten en tussentijdse verhogingen van de entreeprijzen voor het park.