Avontuurlijk

Botswana (lodges)

Overnachten in lodges en toch het avontuurlijke van zelf rijden door de wildernis van Botswana

Avontuurlijk Botswana (lodges)

Routebeschrijving Specificaties Interesse?

ComfortableBotswana

 

17 Dagen, prijsindicatie 2023: €3600 pp laagseizoen / €4100 pp hoogseizoen op basis van 2 personen


Overnachten in lodges en toch het avontuurlijke van zelf rijden door de wildernis van Botswana in deze gevarieerde rondreis met begin- en eindpunt Johannesburg. U bezoekt de Boteti rivier met kuddes zebra’s en wildebeesten en vaart door de betoverende Okavango Delta. Daarna rijdt u door Moremi (één van de weinige gebieden met wilde honden) en Chobe, bekend om de vele roofdieren en grote kuddes olifanten en buffels.

U rijdt in een Toyota Hilux double cab 4×4, goed uitgerust voor het ruwe terrein. Inbegrepen zijn een GPS om de weg in de bush te vinden en een satelliettelefoon voor communicatie op afgelegen plaatsen.

In plaats van een Toyota Hilux double cab kunt u ook kiezen voor een andere 4×4, zie 4×4 Huurauto’s.

Self drive voor 3 of meer personen


Reizen met 3 of meer personen (maximaal 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen per auto) is aanzienlijk voordeliger per persoon. Wij geven u graag een offerte.

 

Reisbeschrijving

Dag 1 Mokopane (Zuid Afrika)


ReisNa aankomst op vliegveld Johannesburg, overdracht van de auto met volop gelegenheid om vragen te stellen. Daarna naar een rustig gelegen farmhouse bij Mokopane. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 2 Khama Rhino Sanctuary


ReisBij Grobler’s Bridge de grens over naar Botswana. In Khama Rhino aangekomen, heeft u nog tijd om een ritje door het park te maken op zoek naar neushoorns. Restaurant aanwezig.

Dag 3 Khama Rhino Sanctuary


 ReisDe dag begint met een natuurwandeling onder begeleiding van een gids (leeftijd deelnemers 16 – 60 jaar). ’s Middags kunt u een bezoek brengen aan de vogelhut en Mohembo Pan waar tegen de avond de dieren hun dorst komen lessen. Restaurant aanwezig.

Dag 4 Khumaga


ReisEen rustige rit over het asfalt naar Khumaga. Vanaf uw chalet uitzicht over de Boteti rivier. Hier, aan de rand van Makgadikgadi Pans National Park, kunnen vee en wild elkaar ontmoeten. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 5 Maun


Met het pontje of per auto (afhankelijk van de waterstand) de rivier over voor een bezoek aan het park. In de droge tijd komen grote kuddes olifanten, zebra’s en wildebeesten naar de rivier om te drinken. Daarna naar Maun. Vanaf de lodge uitzicht op de Thamalakane rivier. Restaurant aanwezig.

 

Dag 6 Mokorotocht Okavango Delta, Maun


ReisPer safari-auto naar het mokorostation. Vanaf hier wordt u voort geboomd door het kristalheldere water. Rond het middaguur wordt gestopt voor de lunch en gaat u onder begeleiding van een gids te voet op zoek naar wild. Tegen het eind van de middag keert u terug bij de lodge. Inclusief lunch en ontbijt.

Dag 7 Moremi


Via South Gate het Moremi Game Reserve in. Het tented camp is niet omheind en ligt middenin een zeer wildrijk gebied. Er is dan ook alle kans dat u vanaf uw tent en-suite allerlei wild ziet passeren. Self-catering.

Dag 8 Moremi


Een tweede dag in dit unieke wildgebied. Hier komen onder andere wilde honden voor. Met wat geluk ziet u hen in actie. Self-catering.

Dag 9 Khwai


De weg voert langs de uiterwaarden van de Khwai. Hier zijn de lechwes te zien met hun brede hoeven en de waterbokken met hun kenmerkende witte ring. Uw overnachting ligt net buiten het park. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 10 Chobe Forest Reserve


ReisVandaag een wat langere rit door af en toe diep zand dwars door Chobe National Park. In de winter koesteren de leeuwen zich graag in het ochtendzonnetje. Vanaf uw tented chalet uitzicht op de uiterwaarden van de Chobe rivier. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 11 Chobe Forest Reserve


Een prachtige tocht langs Chobe Riverfront met uiterwaarden vol wild. U kunt grote kuddes olifanten en buffels tegen komen die naar het water gaan om te drinken. In de loop van de middag terug naar uw tented chalet. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 12 Leshomo Valley


Een tweede tocht langs Chobe Riverfront met daarna een boottocht op de Chobe rivier. Het is bijzonder om vanaf het water nijlpaarden te zien en de roep van de visarend te horen. Vanaf een platform uitzicht op een waterbron. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 13 Leshomo Valley


ReisMet een busje naar Zimbabwe voor een bezoek aan “de rook die dondert”, de majestueuze Victoria Watervallen (visum en entree Falls niet inbegrepen). In het opspattende water zijn prachtige regenbogen te zien. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 14 Nata


Nog een kijkje bij de waterbron en daarna een makkelijk rit over het asfalt naar Nata. Ook bij deze lodge is een waterbron waar olifanten graag komen drinken. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 15 Tswapong Hills


ReisEen wat langere, maar makkelijke rit over het asfalt naar Tswapong Hills. In het vlakke land zijn de heuvels al vanaf ver te zien. Vaak cirkelen er gieren die in de kloof nestelen. Restaurant aanwezig.

Dag 16 Vaalwater (Zuid-Afrika)


ReisWandeling met gids door de kloof naar de gierenkolonie. Daarna via Groblersbrug de grens over naar Zuid Afrika. Uw lodge ligt in een klein game reserve in het hart van het Waterberg natuurgebied. Inclusief diner en ontbijt.

Dag 19 Vertrek


ReisEen stevig ontbijt en wellicht nog een wandeling door het Reserve. Daarna rijdt u naar Johannesburg waar u de auto inlevert en op het vliegtuig stapt. Een aantal bijzondere ervaringen rijker.

Prijzen inclusief


Reisgids met route aanwijzingen en reistips, overnachtingen, maaltijden voor zover benoemd, entree parken, excursies, 4×4 Toyota Hilux Double Cab met self-catering equipment, back-up service, tweede chauffeur, satelliettelefoon, aanvullende verzekering auto (eigen risico beperkt tot €0), schoonmaak auto, kaarten van Botswana, Moremi en Chobe en Okavango Air Rescue.

 

Prijzen exclusief


Pontje over Boteti rivier (kosten 2019: P150), bezoek aan Victoria watervallen (kosten 2019: visum USD30 pp, toegang watervallen USD30 pp), brandstof, gebruik satelliettelefoon, aanvullende medische verzekering, reisverzekering, internationale vluchten en tussentijdse verhogingen entree parken.